تبلیغات
دامپزشكی 88 ارومیه - دانستنی هایی از ماهی قرمز و مسائل بهداشتی مربوط به آن
 
درباره وبلاگ


این وبلاگ جهت اطلاع رسانی به دانشجویان دامپزشكی و معرفی جایگاه واقعی دامپزشكی در علم روز ایجاد شده است.

مسولیت تمام پست های ارسالی بر عهده نویسنده آن می باشد.

برای همکاری با ما در وبلاگ نام و ایمیل خود را در قسمت تماس با مدیر بنویسید.

مدیر وبلاگ : آراز استادی
نظرسنجی
برای ادامه تحصیل یا زندگی دوست داری بمونی ایران یا بری خارج از کشور؟







آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
دامپزشكی 88 ارومیه
Urmia University 2009 Veterinary Students
صفحه نخست             تماس با مدیر           پست الکترونیک               RSS                  ATOM

رئیس دامپزشکی رامسر گفت: قدمت ماهی قرمز به یک هزار سال پیش برمی‌گردد.

محمدجواد رفیعی اظهار داشت: با توجه به نزدیک شدن عید نوروز و به رسم باستانی ایرانیان، مردم علاقمند به خرید ماهی قرمز و آبزیان زینتی هستند.
وی تصریح کرد: رعایت اصول ساده بهداشتی می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از بروز بیماری‌های احتمالی مشترک بین انسان، ماهی و سلامت خانواده‌ها داشته باشد.
رفیعی اظهار داشت: قدمت ماهی قرمز در کتب به 1000 سال پیش برمی‌گردد، زادگاه آن از کشور چین و از سلسله تانگ است و این ماهی از گونه کپور ماهیان آب شیرین بوده و نام علمی آن کاراسیوس اوراتوس است و بر اثر جهش ژنتیکی تعدادی از کپور ماهیان به رنگ قرمز درآمده‌اند و بر اثر تغییراتی که در چشم و بال ماهیان قرمز به وجود آمده است به انواعی مانند چشم حبابی، چشم آسمانی، دم پروانه‌ای، دم چتری،... تبدیل شده‌اند.

                

رفیعی ادامه داد: طول عمر ماهیان قرمز در منابع حداکثر 20 سال و در شرایط اکواریوم خانه به شش سال و میانگین سنی این ماهیان زیبا در خانه‌هایی که اقدام به نگهداری آن می‌کنند به 15 روز هم نمی‌رسد.
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که ماهی قرمز در حوضچه‌های غیر بهداشتی با آب ناسالم آلوده پرورش و تکثیر پیدا کند حامل انواع بیماری‌ها و باکتری‌های خطرناک قابل انتقال به انسان است.
رئیس دامپزشکی رامسر اظهار داشت: بیماری پسوریازیس، سل پوستی و سالمونلا می‌تواند موجب عفونت دستگاه گوارشی با علائم اسهال خونی، استفراغ، تب شدید، بدن درد، اختلال دستگاه تنفس و تضعیف سیستم دفاعی بدن شود.

وی در ادامه به برخی نکات بهداشتی درباره تهیه ماهی قرمز بیان داشت: ماهی قرمز را باید از مراکز معتبر و تحت کنترل شهرداری و دامپزشکی تهیه کرد و از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی‌ها را به صورت متراکم و در محل و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی (از قبیل شرایط نامناسب اکسیژنی و دمایی آب) نگهداری می‌کنند، خودداری کرد.
رفیعی تصریح کرد: ماهی قرمز باید دارای ظاهر و تحرک مناسب و شنای متعادل باشد.
وی استفاده از دستکش به ویژه برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی، شستشوی کامل دست‌ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیان و آموزش بهداشت فردی به آنها و عدم دستمالی چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم، نگهداری مناسب غذاهای ماهیان آکواریومی در جاهای خنک و تاریک و خشک در ظروف کاملاً در بسته و رعایت تاریخ مصرف برای این مواد غذایی را از دیگر نکات بهداشتی در این خصوص برشمرد.

رفیعی یادآور شد: ماهی قرمز باید با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و بهتر است که غذا در سطح آب شناور بماند، استفاده از غذای آماده بهتر است، غذادهی باید یک یا حداکثر دو بار در روز و به اندازه‌ای باشد که در مدت یک تا دو دقیقه مصرف شود.





نوع مطلب : دامپزشكی، 
برچسب ها : ماهی، قرمز، عید، سالمونلا،




 
 
برچسب ها
پیوندها
آخرین مطالب